Skip to main content Skip to footer

Ordning for private

Bliv klogere på, hvad der gælder for dig i den private ordning.

Så ofte bliver dine affaldsbeholdere tømt

Dine beholdere tømmes altid på samme ugedag i tidsrummet mellem kl. 07.00-20.00, og det er derfor vigtigt, at du husker at stille dine affaldsbeholdere klar til afhentning. Affaldsbeholderne tømmes uanset om tømningsdagen er en hverdag eller en helligdag. Dog kan der komme forskydninger i forbindelse med jul og nytår. Hvis du er tilmeldt beskedservice, vil du modtage besked, når du skal stille dine beholdere ud til tømning.

Får du brug for at få tømt én eller flere af dine beholdere før tid, kan du bestille ekstra tømning mod betaling af et gebyr pr. beholder.

BEMÆRK! Det er vigtigt, at du sorterer dit affald korrekt, da det ikke vil blive hentet, hvis det er sorteret forkert.

Sommertømning

Alle kan bestille sommertømning af deres beholder(e) til mad- og restaffald.

Har du IKKE fået tømt din beholder?

Har du ikke fået tømt din affaldsbeholder på din tømme dag, kan der være forskellige årsager til dette.

En glemmer

Er din affaldsbeholder ved et uheld blevet glemt og du ikke har fået en hænger med en begrundelse for den manglende tømning, kan du indberette den manglende tømning via vores gratis app Thy Recycle eller kontakte Remondis på tlf.: 43 48 92 57.

Ikke tømt + en hænger

Er din affaldsbeholder ikke blevet tømt og du har fået en hænger på din affaldsbeholder eller i din postkasse? Så kan du se på denne hænger, hvad årsagen er til den manglende tømning. Der kan renovatøren krydse af, hvilken årsag der ligger bag den manglende tømning. Alt efter hvilken affaldsbeholder der ikke er blevet tømt, har du forskellige muligheder for at kunne komme af med dit affald. Dette står bag på den udleverede hænger.

Har du yderligere spørgsmål til din manglende tømning kan du kontakte
Thy Recycle på tlf.: 88 91 77 77.

Placering af dine affaldsbeholdere

Fra november 2022‭ ‬betragtes skel som 0-5‭ ‬m inde på grunden‭. ‬Det vil sige‭, ‬at dine beholdere‭ ‬max‭. ‬må stå 5‭ ‬m inde på grunden på tømningsdagen‭. ‬Hvis du‭ ‬ønsker at få afhentet dine beholdere 5-40‭ ‬m fra skel‭, ‬skal du tilkøbe standpladsafhentning‭.‬ 

Derudover er det også vigtigt‭, ‬at adgangsvejen til affaldsbeholderne er plan‭, ‬jævn og kørefast‭ (‬fliser‭, ‬asfalt eller beton‭). ‬Der må ikke være trapper eller trin‭. ‬Hvis der er stigninger på adgangsvejen‭, ‬må stigningen ikke være over 10%‭ (‬hvilket svarer til en stigning på 1‭ ‬m over en afstand på 10‭ ‬m‭). 

Vendepladser ved lange indkørsler

For boliger med en lang adgangsvej – f.eks. på landet, kan affaldsbeholderne placeres i gårdspladsen eller oppe ved huset‭, ‬hvis der er plads til‭, ‬at renovationsbilerne kan vende‭. ‬I så fald skal affaldsbeholderne placeres på fliser, asfalt eller beton‭, ‬og stå‭, ‬så renovationsbilerne kan køre helt hen til affaldsbeholderne‭.‬

Hvis der ikke er plads til at vende ved boligen‭, ‬skal beholderne placeres inden for max‭. ‬5‭ ‬m fra skel ved vejen‭, ‬som skal være kørefast‭.‬

Hvad gør jeg, når det stormer?

For at undgå, at affaldsbeholderne vælter rundt og går i stykker, når det blæser i Thy, kan du købe en krog‭, ‬som monteres på et stakit eller lignende‭. ‬Krogen skal monteres i en højde‭, ‬så beholderens forkant vippes‭ ‬‭(‬ikke løftes‭) ‬op på krogen‭. ‬Hvis du ikke har en krog‭, ‬vil‭ ‬renovatøren lægge beholderen ned efter tømning‭, ‬så den ikke vælter og går i stykker‭. ‬

Disse stormkroge kan købes på Genbrugscentrene i Thisted, Hurup og Hanstholm til 50 kr. stykket. Der medfølger et klistermærke til hver krog man køber, der skal sættes på affaldsbeholderne, så de er synlige for renovatøren.

Hvis du ikke kan opfylde ovenstående krav på din ejendom‭, ‬kan du kontakte Thy Recycle‭. ‬Vi sender en medarbejder ud‭, ‬som‭ ‬‮–‬‭ ‬sammen‭ ‬med dig‭ ‬‮–‬‭ ‬kan forsøge at finde en løsning‭.